Effectief per juli: websites zónder https krijgen “onveilig” markering

SSL/TLS veilige websites met https

De webbrowser Chrome van Google, gaat websites die geen gebruik maken van een SSL/TLS certificaat vanaf juli actief markeren als onveilig.

Bij websites die gebruik maken van HTTP (dus zonder SSL certificaat) in plaats van HTTPS ontbreekt momenteel het groene slotje en wordt er een waarschuwingsicoon weergegeven. Als gebruikers op dit icoontje klikken, vertelt de webbrowser pas dat de website niet veilig is.

Vanaf juli 2018 gaat de Chrome browser gebruikers actief waarschuwen. Naast het waarschuwingsicoon voegt Google in de adresbalk direct de woorden 'Niet veilig' of het woord 'Onveilig' toe.

Met deze uitdrukkelijke waarschuwing wil Google gebruikers beter informeren over onveilige websites.

Voordelen HTTPS
Met een HTTPS-verbinding versleutelen websites het verkeer van en naar hun website. Daarmee wordt het lastiger om dit dataverkeer af te luisteren.

Vul je als bezoeker van een website zonder HTTPS gevoelige gegevens in, zoals wachtwoorden of persoonlijke gegevens, dan bestaat er het risico dat deze gegevens onderschept kunnen worden met alle gevolgen van dien.

eMsWeb websites
Veiligheid staat bij eMsWeb, naast performance, hoog op de prioriteitenlijst. Zowel voor jou als onze klant, de website en/of webshop eigenaar, als jouw bezoekers garanderen we een hoog veiligheidsniveau.

Alle websites zijn daarom bij eMsWeb standaard voorzien van een SSL certificaat. Daarnaast rusten wij alle websites, of je nu zelf bouwt of laat bouwen, uit met andere technieken, zoals HTTP/2 en DNSSEC.

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op voor meer informatie!