Met een SSL certificaat wordt het verkeer van en naar je website versleuteld verstuurd. Hierdoor wordt het lastiger om gevoelige informatie te onderscheppen.

Wat is SSL en https

Iedereen wil een zo veilig mogelijk internet.
Als je zelf aan het browsen of shoppen bent, ben je er bij gebaat dat jouw gegevens niet zomaar in verkeerde handen vallen.
Als website eigenaar wil je jouw bezoeker een zo vertrouwd mogelijk en veilige ervaring bieden. Dus is een SSL certificaat (https) onmisbaar.

Belang SSL steeds groter

Websites die geen gebruik maken van een SSL/TLS certificaat worden door browsers steeds actiever gemarkeerd als onveilig.

Bij websites die gebruik maken van HTTP (dus zonder SSL certificaat) in plaats van HTTPS ontbreekt bijvoorbeeld het groene slotje en wordt er een waarschuwingsicoon weergegeven. Als gebruikers op dit icoontje klikken, vertelt de webbrowser pas dat de website niet veilig is.

Vanaf juli 2018 waarschuwt de Chrome browser gebruikers hierover actief . Naast het waarschuwingsicoon voegt Google in de adresbalk direct de woorden 'Niet veilig' of het woord 'Onveilig' toe.

Met deze uitdrukkelijke waarschuwing wil Google gebruikers beter informeren over onveilige websites.

Wat is een SSL certificaat

Een SSL certificaat op je website zorgt ervoor dat de website gegevens versleuteld worden verzonden. Dit kun je in de browserbalk zien doordat er https:// voor de domeinnaam komt te staan met een groen slotje ervoor. Jouw bezoeker weet daardoor dat hij op de juiste website is beland en is ervan verzekerd dat alle data van en naar jouw website versleuteld wordt verzonden.

Heb je dus een contactformulier, reserveringsmodule, een blog met reageermodule enz. op je website dan zullen de gegevens die door je bezoeker moeten worden ingevuld niet zonder versleuteling over het internet worden verstuurd.

Voordelen HTTPS

Met een HTTPS-verbinding versleutelen websites het verkeer van en naar hun website. Daarmee wordt het lastiger om dit dataverkeer af te luisteren.

Vul je als bezoeker van een website zonder HTTPS gevoelige gegevens in, zoals wachtwoorden of persoonlijke gegevens, dan bestaat er het risico dat deze gegevens onderschept kunnen worden met alle gevolgen van dien.

Sinds 2015 telt Google de aanwezigheid van een SSL certificaat mee in de positie van sites binnen de zoekresultaten. Is jouw website voorzien van een beveiligde verbinding dan zul je dus beter ranken.

Naast het feit dat Google websites met een SSL certificaat beter rankt is het bovenal voor jou en je bezoeker veiliger en vertrouwd.

eMsWeb websites

Veiligheid staat bij eMsWeb, naast performance, hoog op de prioriteitenlijst. Zowel voor jou als onze klant (de website en/of webshop eigenaar), als jouw bezoekers garanderen we een hoog veiligheidsniveau.

Alle websites zijn daarom bij eMsWeb standaard voorzien van een SSL certificaat. Daarnaast rusten wij alle websites, of je nu zelf bouwt of laat bouwen, uit met andere technieken, zoals HTTP/2 en DNSSEC.

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op voor meer informatie!